In ieder leven is een dieper leven

Er is een zachte vrede, als je je ogen sluit en diep afdaalt in je binnenkamer. Er is een plaats waar geen stemgeruis binnendringt, waar de wereld met haar mallemolen geen herrie schoppen kan. Er is een plaats – en die plaats is in jou – waar een zachte vrede jou ontvangen wil met armen die wagenwijd open staan, een plaats waar je ware wezen eeuwig schittert als een gouden zon.

Er is een gouden zon in jou, die van eeuwigheid tot eeuwigheid brandt, er is een adem in jou die in de ochtend over de vlaktes blaast en stille liedjes in de bomen zingt. Díe adem is in jou die alles wat verloren loopt tot nieuw leven roept, die uit schijnbaar dode moerassen stralende bloemen geboren worden doet. Er is een leven in jou dat dieper reikt dan je diepste gedachten.

Er is een onpeilbaar diepe bron in alles wat leeft, en waar het zijn van ieder wezen zijn oorsprong heeft. Hier ligt het leven als een stil dier opgerold, met ogen die geheimzinnig glanzen. In ieder leven is een dieper leven. Zo geweldloos als maanlicht in sloten valt, zó bemint het jou, veel zachter dan woorden spreken kunnen en zachter dan handen zich om handen kunnen vouwen.

Er is een diep leven in jou dat geen namen heeft, maar zich krachtig in jou wil openbaren. Plaats je voeten op de weg waar het zonlicht valt en waar het zich steels bewegend om bloemstelen vouwt. Plaats je voeten op het kronkelende pad dat jouw leven is. Durf te gaan. Er is een groter leven dat zich in jouw leven wil ontvouwen. Er is een groter leven dat van jouw rafels opwindende dromen weeft.

Er is een magisch leven in jou dat nieuwe dromen weeft in jouw binnenste. Je hart dat gerafeld en gescheurd de sporen draagt van de winter vindt nieuwe vreugdes en de stromen die zich vernauwden tot smalle beken worden opnieuw klinkende watervallen. Houd niet tegen dat het leven zich vernieuwt. In jouw hart klopt een groter hart. In jou willen nieuwe dromen als gouden ganzen naar de horizon vliegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: