Kijk papa, een vlinder!

Kijk daar, papa! En je wees met je vinger naar een paarsblauwe vlinder. Wat je niet wist is dat het leven teer als vlindervleugels is, ongrijpbaar vlug en van een schoonheid die van boven deze aarde is. Wat je niet wist is dat het leven zeer aan je ogen kan doen, maar je dan weer uitnodigt om te dansen in het zonlicht. Ik volg je vinger en vind een lege plek.

En je handje grijpt naar bloemen die zo roze zijn als ik nog nooit bloemen heb gezien – zo fel zijn kleuren sinds ik door jouw ogen de wereld zie. Kijk papa – en je handje grijpt naar bladeren waarop dauwdruppels liggen, ik vraag me af of jij ze tevoorschijn hebt getoverd, want zoëven nog zag ik niets, maar nu zie ik kleine parels zó schoon en teder dat ik even niet ademhalen kan.

Kijk daar papa – weer wijst je hand, deze keer zijn al je vingers opgeheven als om de grootsheid  mee aan te geven van dit ogenblik, en als ik omhoog kijk zie ik kleine stofjes dwarrelen in zonlicht dat door ramen valt, en ik weet dat niets voor jouw blik verborgen blijven kan, en ik verwacht de dag dat al jouw vingers naar mijn hart wijzen met diezelfde ogen die deze wereld doorvorsend aanzien.

En ik zou zo graag willen weten wat jouw blik dan zeggen zou, of jouw lach die elke dag ondeugender is de kooi die mijn hart geweest is voorgoed ontgrendelen zou – en dat we dan samen naar de vlinders kijken die een voor een uit mijn binnenste opvliegen zouden, ze zouden zich niet langer schamen voor het licht maar zich verheugen in die paar dagen dat ze de zon aanschouwen mogen.

En zo wandelen wij in deze vlinderkas, je handje maait naar vleugels als om de schoonheid die zich een ogenblik openbaart in vuistjes die van geen kwaad weten te kluisteren, maar wat jij niet weet is dat de schoonheid die dit leven in overdaad geeft zich niet laat vangen, en dat vleugels hun schoonheid voorgoed bewaren als zij verdwijnen in licht dat zacht deinend door ramen valt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: