Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

De grootste daad van verzet

De grootste daad van verzet is de weigering je menszijn uit handen te geven, is nee zeggen tegen een strijd die niet de jouwe is, is de overtuigingen die zich opdringen met grote schreeuwende namen buiten in de regen laten staan. Een groter verzet is er niet dan helder en onbevreesd dat woord te zeggen dat opwelt uit je hart, telkens wanneer je beproefd of uitgedaagd wordt.

Iemand die zich waarachtig verzet wil niet opstandig zijn. Hij weet dat alleen de waarheid gediend wil worden en dat daarin de werkelijke waarde van zijn leven schuilt. Het is de zuiverheid van zijn ziel die hem geen andere keuze laat. Onbegrip en haat zijn hem minder waard dan dat hij de meest zuivere tonen die in hem klinken verraden zou. Dat iemand dit van hem zou eisen is wat hij moeilijk begrijpen kan.

Zich verzetten kunnen alleen daadwerkelijk grote mensen die teveel achting voor het leven hebben om zich te laten koeioneren of klein maken. Zij weten dat zij iets in zich dragen dat geen kleine namen duldt, het is daardoor dat zij zich een vreemde in deze wereld wanen. Ze krijgen betaald voor het eelt dat zij zich op de handen werken, maar het goud dat in hun binnenste blinkt blijft onontgonnen.

De grootste daad van verzet is een ja tegen de stem die je hoort als alle stemmen om je heen verstommen, het is de vreugde die je schept in het bonzen van je hart tegen je ribben en het ritmisch bewegen van je vingers op de muziek van de wind. Er is geen andere dienst dan de dienst aan het leven, er is geen andere waarheid dan het woord dat klinkt in je ziel en dat in je dromen opspringt als een hinde.

Advertentie

Eén opmerking over 'De grootste daad van verzet'

  1. Lieve Simon, prachtig, werkelijk prachtig ! Zo mij uit het hart gegrepen. En jij geeft er taal aan. Diep ontroerd en geraakt ! Dank.
    Nele

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: