Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Wees open wijde ruimte

Vergeet de woorden. Ze kunnen je ware natuur niet beschrijven. Vergeet de beelden. Het zijn slechts poppen in een theater. Vergeet de gedachten, die je wijs maken dat je zus of zo bent. Al die dingen ben je niet. Je bent het opene, weids ademende, ruime. Iedere grens is een leugen. Er is alleen een gezicht dat zich naar alle kanten wendt. Er zijn alleen ogen die de wereld tevoorschijn kijken in fonteinen van vormen.

We zijn geen kleine mensen met dwergachtige dromen. We zijn het weids ademende ruime, het droomachtige eeuwige, dat zich uitdrukken wil en in gulle gaven schenken. We zijn het royale leven dat zich in steeds nieuwe kleuren openbaren moet. We zijn vergeten dat onze natuur even oneindig is als de hemel die zich in duizend knalrode tinten vernieuwen wil. 

Vergeet de woorden. Ze breken stuk als op een schild. Vergeet de beelden. Het zijn de programma’s die worden ingeladen in jouw ziel. Vergeet de gedachten die elkaar verdringen als snode inbrekers. Word open wijde ruimte. Word de lachende lucht die achter en onder alle wolken zweeft. Word water dat in gouden bergstromen door zwarte wouden stroomt. Vergeet wat je zou moeten zijn en word wie je bent. 

Je bent de wolken niet die zwoegend en huilerig door de hemel gaan. Je bent de storm niet die je afmat met steeds nieuwe windflarden. Je bent de stromingen van de getijden niet. Je bent het zeevlak dat glinsterend en ruim de gouden sterren spiegelt, je bent vrijheid in de hoogste vorm, je bent leven in de meest ruime en creatieve zin van het woord.

Vergeet de woorden. Vergeet de zinnen die je uit je hoofd moest leren. Vergeet de formules die je bent gaan gebruiken om de wereld te begrijpen. Glimlach als water. Voel de vrijheid van je ware wezen. Voel hoe alles in jou ruimer wordt en langzaam dansen gaat. Voel hoe alles beweegt en in miljoenen kleine tintelingen samenvloeit. Dit is wie jij bent. Jij bent het ware leven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: