Het visioen van de nieuwe aarde (27)

Ik wil weten wie de mensen zijn die neerknielen in het gras om een salamander van dichtbij te bekijken. Ik wil weten wie de kinderen zijn die met hun laarsjes in de plassen stampen, terwijl de regen onverminderd blijft vallen en elke vezel aan hun lijf nat is. Ik wil weten wie de opa’s zijn die reusachtige asperges uit hun tuintje halen – hun handen trillen van opwinding en hun ogen stralen trots als kinderen. Ik wil weten wie het zijn.

Ik weet dat er mensen zijn die in de nacht kleine wensen doen – ze liggen wakker en vinden een kleine ster aan de hemel. Ik weet dat er dwazen zijn – volkomen dwazen zijn – die levensgroot ‘vrijheid’ op garagedeuren verven, terwijl de maan hun wangen beschijnt. Ik weet dat het dwazen zijn, maar ik wil ze ontmoeten en in hun ogen kijken. Ik wil de dwaasheid in hun ogen zien en ik wil ze luid lachend op de schouders slaan.

Ik wil weten wie er van zijn fiets stapt, omdat een heel klein vogeltje op de weg zit, het is zo vrij en onbevreesd, wat een gek beestje… Ik wil weten wie regenbogen verkiest boven horloges. Ik wil weten wie ’s avonds stilhoudt op zijn wandeling om lang en verwonderd naar de maan te kijken – wanneer hij in bed stapt denkt hij nog steeds aan de maan, en hij staat nog één keer op om uit het raam te kijken. Dan pas gaat hij slapen. 

Ik wil weten wie de kinderen zijn die roze hartjes op de stoep krijten. Ik wil weten wie met me meegaat als de wegen steeds grijzer worden, de hekken steeds hoger en de helmen steeds grimmiger naar ons kijken, ik wil weten wie er dan met me meegaat naar de kleine speelplaats in de zon. Ik wil weten wie er naast me staan, als de heftrucks komen die onze kleine huizen opzij vegen als bordkartonnen dozen? Ik wil weten wie het zijn.

Ik zou willen weten wie standhoudt tot het einde, wie om zijn droom te redden bereid is alles te verliezen. Ik zou willen weten wie berooid en leeg de bergtop haalt, maar met een hart dat leeft. Ik zou willen weten wie zo totaal voor de liefde gaat dat het leger één voor één de wapens in het gras laat vallen. Ik zou willen weten wie de bouwers van de nieuwe aarde zijn, die haar elke dag een stapje dichterbij brengen. Ik wil weten of jij er één bent.

3 gedachten over “Het visioen van de nieuwe aarde (27)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: