Wees rots en draak en bliksemschicht

Voel de vlam in je ingewand. Voel datgene wat naar het leven smacht. Laat je passievogel zingen. Zeg ‘ja’. Niet één keer, maar duizend keren. Laat het vuur al je angsten verteren, laat je bange dromen tot as verzengd worden. Zie in de vuurzee je ware gezicht. Stop met het vereren van as, stop met de illusies van een slapende wereld. Volg de vogel in haar magische vlucht. Wees rots en draak en bliksemschicht.

Wees bliksemschicht. Laat je waarheid voor je uitgaan als een troep bizons, waardig en duidelijk, met horens als trotse tekens opgericht. Spreek woorden niet als dode letters – zij vallen neer als krantenknipsels op stoffige vloeren. Spreek woorden als felrode vinken, als nachtegalen met loepzuivere zang. Kleur de horizon dieprood met nachtegaal-gezang. Trek een waaier van bonte kleuren over het dak van de wereld.

Wees rots. Laat de striemende vlagen maar neerslaan, zij zullen vele daken vernielen. Zelf ben je verbonden met de aarde, die je met haar kluitige vuisten vasthoudt, de aarde die als een brullende beer door de vlammen rent – rook kringelt uit haar neusgaten omhoog, ze slaat met haar brandende staart tegen boomstammen. Je zult samen dansen met de beer in duistere wouden, waar vonken tussen takken regenen. 

Wees draak. Berijd de daken van de wereld, de daken die als clownsneuzen naar de hemel wijzen, schud de wereld uit haar slaap, zing een lied voor de ramen van kinderen. Verwijder de stekker van de angst, hang vele lichtende lampionnen op die een weg over de bergen wijzen, waar draken mensen onderwijzen in pure menselijkheid. Ze leren spreken met vlammende tongen als bezeten schoolmeesters. 

Wees rots en draak en bliksemschicht. Volg het voorbeeld van Lilith. Kies vrijheid boven gehoorzaamheid, koester je waarden als welpen, laat je passie als gazellen de steppen vullen. Breek door muren, wandel in zeven sloten. Druk sporen op wegen, baad in bloed en word eindeloos opnieuw geboren. Leer de wijsheid van uilen, volg de slang naar zijn meest verborgen schuilplaats. Dans in poelen. Lach. Schreeuw. Sis.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: