Er is een hand die beweegt

Er is een hand die beweegt. Ze voelt andere handen om zich heen, ze voelt de energie van verbinding, ze voelt het en ze geeft er uitdrukking aan. De vingers bewegen en strekken zich uit naar de ander, op dat moment worden zonnestralen geactiveerd, banen van licht gaan uit van het ene hart naar het andere. Er is een kracht die beweegt, door heel de mensheid heen, een kracht die niet te stuiten is, niet te vangen is in wetten of regelgeving.

Er is een hand die beweegt, de vingertoppen naderen elkaar – pauzeren dan. Argusogen kijken toe van alle kanten, blauwe getuigen van dit kosmische schouwspel. Het is een kosmisch schouwspel, want twee harten gaan open voor elkaar, er is een stroom die zich niet temmen laat, er is een lied dat zich niet dempen laat, er is een licht waarin afstanden niet bestaan, ze bestaan gewoon niet, we staan samen in een stralend licht.

Er is een hart dat beweegt, dat trilt en zijn vreugde wil schenken, dat wil uitstromen in de wereld, er is een hart dat bonst van opwinding en geluk. Dit hart is getooid met bonte bloemenkransen, dit hart laat het bloemen regenen, overal waar het woning vindt. En het vindt woning overal, want er is geen scheiding en er is geen afstand, de zonnestraal raakt de aarde altijd, de zonnestraal doorbreekt de schaduw altijd. De schaduw staat machteloos. 

Er is een hand die beweegt, wordt teruggefloten, maar de impact van haar magische vingers heeft de wereld al veranderd. De wereld staat in lichterlaaie als een bloeiend paradijs. In het gras liggen uniformen, in het gras liggen fluitjes, en een treintje met een kinderhoofd tuft puffend voorbij. Rooksliertjes bereiken de hemel, ook daarin straalt een groot kinderhoofd, een groot lachend kinderhoofd ontwapent de aarde, met een glimlach als zonnestraal. 

Er is een kind dat door de wereld wandelt, ze heeft geen wapens in haar handen, maar ze is krachtiger dan alle hoge torens, krachtiger dan alle stokken. Je kunt haar bekeuren, je kunt haar opsluiten, maar ze zal altijd naar je blijven lachen. Ze zal je boos maken om haar vrijheid, maar ze wil jouw vrijheid evengoed als het hare, sterker nog: ze is hier gekomen om de vrijheid te verkondigen. Er is geen weg naar vrijheid. Vrijheid is de weg.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s